Calculator Leidingbouw

Vacature doorsturen
 
 • Opleidingsniveau Nederland HBO
 • Dienstverband Fulltime
 • Standplaats Scharwoude

Jij brengt kansen en risico’s van aanbiedingen perfect in kaart en weet hier, in samenspraak met betrokkenen, de kostprijzen optimaal op af te stemmen.

Dit ga je doen

Jij bent eindverantwoordelijk voor het analyseren van financiële informatie ten behoeve van tenders, kostprijsberekeningen en offertes. Je signaleert kansen en risico’s en stemt daar de kostprijs op af. Uiteraard zorg jij dat je altijd up tot date bent van de laatste ontwikkelingen in je vakgebied.

De functie is breed, je hebt een rol bij het inventariseren van uitvragen en lopende tenders en adviseert het MT bij het maken van keuzes in deze uitvragen. Je onderhoud contacten met opdrachtgevers en brengt zo hun technische wensen in kaart en geeft hierin advies over de haalbaarheid en het kostenplaatje wat aan deze wensen hangt.

Aan de andere kant heb je over de uitvoering contact met onze uitvoerders, werkvoorbereiders en onderaannemers om een goed beeld te krijgen van hoe de technische wensen van de opdrachtgever ook daadwerkelijk uitgevoerd kunnen worden met een passend kostenplaatje. Omdat je zowel contact met de opdrachtgever en met de uitvoering hebt, heb jij een goed zicht op eventueel meer- en minder werk.

Dit is je afdeling

Jij als kostendeskundige komt te werken binnen een grote organisatie waar veel verschillende disciplines zich onder een dak bevinden. Waarbinnen het mogelijk is om als specialist aan grote integrale projecten te werken maar waarbij je regionaal ook binnen kleinere projecten een bredere rol kan oppakken. Een bedrijf dat groot is geworden door innovatief te zijn. Een organisatie die in ontwikkeling is met een steeds professionelere bedrijfsstructuur met duidelijk omschreven processen, een uniforme manier van werken en waarbij de verantwoordelijkheid laag in de organisatie ligt maar met de bedrijfscultuur van een familiebedrijf. Warm, open en ondernemend.

De afdeling Leidingbouw pakt werken op als onderdeel van grotere civieltechnische werken maar ook zelfstandig. Opdrachtgevers zijn; drinkwaterbedrijven, hoogheemraadschappen, grote en kleine gemeenten. De vaste kern bestaat uit 11 medewerkers en een flexibele schil in de buitendienst. De omgangsvormen zijn informeel, er wordt hard gewerkt maar er is ook tijd voor een grapje. Wij bezitten een bepaalde Noord-Hollandse nuchterheid en communiceren op een open en respectvolle manier met elkaar.

Dit verwachten wij van jou

Jij bent een echte teamplayer, je werkt graag samen en zoekt actief kennis en informatie binnen de organisatie op. Daarbij ben je leergierig, jij wil altijd weten wat er speelt op de markt, wat de trends en ontwikkelingen zijn in jouw vakgebied en bent altijd opzoek naar manieren en methoden om slimmer en effectiever te werken. Daarnaast werk je uiteraard accuraat en gestructureerd.

Verder vragen we:

 • jij hebt in ieder geval hbo werk en denkniveau en hebt een diploma in de civiele techniek;
 • Het mooiste zou natuurlijk zijn dat jij je ervaring als kostendeskundige hebt opgedaan in de leidingbouw maar wij beseffen ons dat die profielen schaars zijn en willen jou zeker stimuleren te solliciteren als je ervaring hebt als calculator in de `GWW maar je kennis graag zou willen uitbreiden naar leidingbouw. Ook andersom geldt dit. Heb jij veel ervaring op het gebied van leidingbouw maar nog niet als calculator maar trekt jou dit wel aan? Klim in de pen!;
 • het is een pré als je ervaring hebt met geïntegreerde contractvormen, kennis hebt van de materialen en technieken zoals die gebruikt worden bij horizontaal gestuurde boringen en gesloten frontboringen.

Dit mag je van ons verwachten

Wat deze functie zo interessant maakt is de breedte van de rol. Daarbij hebben wij als leidingbouwers ons materieel in eigen beheer en ben je als calculator niet alleen bezig met het verzamelen van offertes maar denk je actief na over hoe materieel zo rendabel mogelijk kan worden ingezet. Op het moment zou jij de enige calculator binnen ons team zijn maar we hebben de ambitie om dit team uit te breiden met een junior calculator. Jij kan nog invloed uitoefenen op de werving en selectie van deze nieuwe collega en zo zelf bepalen met wie je samenwerkt.

Daarnaast bieden we je diverse mogelijkheden om flexibel te kunnen werken. We zijn financieel kerngezond en dat maakt dat we gericht kunnen en blijven investeren in een betere toekomst. We bieden je bij aanvang een marktconform salaris, afhankelijk van je kennis en ervaring. Naast de mogelijkheid op een vast dienstverband bij goed functioneren bieden wij je uitstekende arbeidsvoorwaarden.

Hierbij kun je denken aan:

 • 8% vakantiegeld
 • 43 roostervrije dagen
 • pensioenregeling met 60% werkgeversbijdrage
 • auto van de zaak / reiskostenvergoeding
 • collectieve ziektekostenverzekering
Vacature doorsturen
 
Deel deze pagina via