Maintenance Engineer

Vacature doorsturen
 
  • Opleidingsniveau Nederland WOHBO
  • Dienstverband Fulltime
  • Standplaats Utrecht
Ben jij een probleemoplosser en zit analyseren jou in het bloed? Kun jij gevraagd én ongevraagd, een weloverwogen onderhoudsadvies op maat creëren? Dan ben jij degene die we zoeken!

Dit ga je doen

In de rol van Maintenance Engineer bij ons ben je actief binnen de afdeling Onderhoudsengineering met een zeer divers pakket aan activiteiten, zoals het mede-ontwikkelen en uitrollen van het onderhoudsbeleid van civiel / spoor constructies. Dit doe je voor onze contractgebieden Nederland maar ook voor projecten in het buitenland. Jij richt je op het vergroten van de kwaliteit, betrouwbaarheid en het reduceren van de onderhoudskosten voor deze infracomponenten. Dit doe je door het actief opstellen van een preventief inspectie- en onderhoudsplan, inclusief passende analyses uit metingen en inspecties en effectieve follow-up. Je hebt waar nodig overleg met de verschillende onderhoudsteams hierover waarna je de follow-up rapporteert en presenteert.

Belangrijk in de rol van Maintenance Engineer is de focus op preventief onderhoud en dit te optimaliseren op de langere termijn. Je onderzoekt  de storingsfrequentie, onderhoudskosten en methoden om processen efficiënter te maken. Je signaleert kansen tot verbetering en komt met concrete voorstellen om deze te verzilveren. Je werkt toe naar een proactieve manier van werken, waarbij de afstemming met interne klanten een belangrijke rol speelt. Je neemt namens de afdeling Onderhoudsengineering namelijk deel aan overleggen in contractteams en wanneer dat gewenst is neem je ook deel aan overleggen met de opdrachtgever.
Tot slot behoort veiligheid tot jouw primaire aandachtsgebied. Je bent mede verantwoordelijk voor het verbeteren en handhaven van de veiligheid; dat maakt jouw risicobewust en zeer kritisch.

Dit is je afdeling

Als maintenance engineer ben je werkzaam  binnen Strukton Rail Onderhoud op ons kantoor in Utrecht. Daarnaast kun je ook werkzaam zijn op locaties elders in het land en als je het ambieert ook onze andere Europese vestigingen of zelfs onze overzeese locaties in Australië of de Verenigde Staten.

Dit verwachten wij van jou

Uiteraard spreekt het voor zich dat je een goed analytisch vermogen hebt.
Verder beschik je over:
- Een afgeronde technische opleiding op HBO of WO niveau.
- Enkele jaren werkervaring in maintenance engineering. 
- Besluitvaardigheid en overtuigingskracht.
- Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal.
- Bereidt zijn om ook enkele keren per jaar in het buitenland te werken.

Dit mag je van ons verwachten

We zijn een grote organisatie waarin je veel kunt leren en waarin je kansen hebt om je ambities vorm te geven. Daarbij hechten we veel waarde aan opleiding, ontwikkeling en eigen initiatief. We hebben goede arbeidsvoorwaarden zoals 38 verlofdagen, interne- en externe opleidingsmogelijkheden en een de mogelijkheden op een lease auto.

Meer weten en solliciteren?

Ben je geïnteresseerd in deze uitdaging? Dan zien we graag je cv tegemoet. Voor vragen over de vacature kun je contact opnemen met Marc Kessels, Corporate Recruiter, via marc.kessels@strukton.com.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature is niet gewenst. Profielen en cv's die ongevraagd door bureaus worden toegezonden, zullen behandeld worden als directe sollicitaties van de kandidaat.

Vacature doorsturen
 
Deel deze pagina via