Engineer Technische Dienst Spoormaterieel Zutphen

Vacature doorsturen
 
  • Opleidingsniveau Nederland HBOMBO 3&4
  • Dienstverband Fulltime
  • Standplaats Zutphen
Zit analyseren, het bedenken van creatieve oplossingen en waarde creëren jou in het bloed als volwaardige probleemoplosser? En lever jij, gevraagd én ongevraagd, een weloverwogen advies op maat? Dan ben jij de Engineer die Strukton Rail zoekt!

Dit ga je doen

In de rol van Engineer op de technische dienst van Strukton Rail te Zutphen ben je actief binnen de afdeling Techniek met een zeer divers pakket aan activiteiten, zoals het mede-ontwikkelen en toepassen van onderhoudsmethodieken van ons rijdend materieel zoals bijvoorbeeld de  Vernieuwingstrein P95 die de dwarsliggers en spoorstaven in één werkgang kan vervangen. Of de bovenleidingvernieuwingsstrein Gemma die geschikt is voor het vervangen en de nieuwbouw van bovenleiding. Bij nieuwbouw van 16/25 kV bovenleidingsystemen trekt de Gemma de draagkabel en de rijdraad in één keer.

Dit doe je in de high-tech treinenwerkplaats van Strukton Rail te Zutphen waar we service en onderhoud en revisie uitvoeren en het testen van spoormaterieel. Jij richt je op het zelfstandig ontwerpen van deel installaties die gebruikt worden in combinatie met ons materieel. Het zelfstandig opstellen van ontwerp- en engineeringsopdrachten. Het vergroten van de kwaliteit, betrouwbaarheid en het reduceren van de onderhoudskosten voor deze machinecomponenten. Dit doe je door het actief opstellen van een preventief inspectie- en onderhoudsplan, inclusief passende analyses uit metingen en inspecties en effectieve follow-up. Je hebt waarnodig overleg met de verschillende onderhoudsteams hierover waarna je de follow-up rapporteert en presenteert.

Belangrijk in de rol van Engineer is preventief onderhoud ook te optimaliseren op de langere termijn. Je onderzoekt  de storingsfrequentie, de onderhoudskosten en  de methoden om processen efficiënter te maken. Je signaleert kansen tot verbetering en komt met concrete voorstellen om deze te verzilveren. Je werkt toe naar een proactieve manier van werken, waarbij de afstemming met interne en externe klanten een belangrijke rol speelt. Je neemt namens de afdeling Techniek namelijk deel aan productieoverleggen en wanneer dat gewenst is neem je ook deel aan overleggen met de opdrachtgever.

Tot slot behoort veiligheid tot jouw primaire aandachtsgebied. Je bent mede verantwoordelijk voor het verbeteren en handhaven van de veiligheid; dat maakt jouw risicobewust en zeer kritisch.

Dit is je afdeling

Als Engineer ben je werkzaam vanuit Zutphen waar Strukton Rail een moderne, high-tech treinenwerkplaats heeft. Vanuit die werkplaats én vanuit andere werkplaatslocaties in Nederland, Duitsland en Italië voeren wij allerlei werkzaamheden uit aan spoormaterieel. Onze werkplaatsmonteurs worden daarnaast, indien elders in Europa en Australië met de machines wordt gewerkt, ondersteund door een netwerk aan werkplaatsen met deskundig personeel.

Dit verwachten wij van jou

Uiteraard spreekt het voor zich dat de Engineer die wij zoeken een goed analytisch vermogen heeft. Daarnaast wordt van je verwacht dat je je flexibel opstelt, aangezien werktijden, werklocatie en prioritering van werkzaamheden kunnen wijzigen.

Verder beschik je over:

  • Een afgeronde technische opleiding op HBO, bijvoorbeeld Civiele Techniek, Werktuigbouwkunde of Mechatronica met minimaal 1 jaar ervaring nodigen we, gezien de (internationale) doorgroei mogelijkheden binnen Strukton Rail, uit om te reageren.
  • Liefst een paar jaar werkervaring in maintainance engineering (als je ervaring omvat een relavante afstudeerstage ben je ook welkom om te solliciteren.)
  • Kennis en ervaring met Autodesk Inventor, AutoCad of een ander CAD / CAM programma
  • Gezien de werkzaamheden zal het pre zijn wanneer de Engineer minimaal in bezit is van het NDO level 1 certificaat.
  • Besluitvaardigheid en overtuigingskracht

Dit mag je van ons verwachten

Bij Strukton Rail Equipment werk je met de grootste en meest geavanceerde machines binnen en buiten Nederland. Dit zijn technologische hoogstandjes waar jouw hart als vakman echt van gaat kloppen. Ons pareltje? De vernieuwingstrein. Deze werkt door heel Europa aan de mooiste projecten. Zoals de Hogesnelheidslijn in Kopenhagen. Maar ook dichterbij huis bij een spoorvernieuwing van 18 kilometer tussen Mariënberg en Almelo. Natuurlijk hebben we nog veel meer machines. Locomotieven, stopmachines, ballastmachines, bovenleidingmaterieel, KROL (Kraan op Lorries) machines en spoorkranen. Onderhoud aan deze machines doen we zelf. Ook zorgen wij ervoor dat de machines op de juiste plek en tijd optimaal beschikbaar zijn. Jouw toekomstige collega's houden van machines en zijn trots op hun vak.  

Strukton Rail Nederland bv is een grote organisatie die continu in beweging is en dat vraagt om topspelers die zich willen ontwikkelen. Daarom investeren we graag in jouw begeleiding en coaching.  We hebben verder goede arbeidsvoorwaarden zoals 25 vakantiedagen en 18 roostervrije dagen (op fulltime basis). Opleidingsmogelijkheden om je groei als professional te bewerkstelligen en op persoonlijk vlak zodat je je verder kan ontwikkelen. Zet jij je ook graag volledig in om trein, tram en metro veilig en op tijd te laten rijden? Kom dan bij de leukste door technologie gedreven spooraannemer werken!

Meer weten en solliciteren?

Ben je geïnteresseerd en wil je verder met ons praten over de vacature van Engineer? Dan zien we graag je cv en sollicitatiebrief tegemoet. Je kunt reageren via de sollicitatiebutton. Na ontvangst van jouw sollicitatie ontvang je binnen twee weken een reactie. Een assessment kan deel uitmaken van de procedure.

Heb je vragen over de procedure, neem dan contact op met Jeffrey Smit (Recruiter) via jeffrey.smit@strukton.com of bel nummer 06-15459747. Ben je benieuwd of je mensen kent bij Strukton Rail? Bekijk dan onze pagina's op LinkedIn, Facebook of Twitter en volg ons.

Trefwoorden: Engineer, Maintenance, Trein, Spoor

Vacature doorsturen
 
Deel deze pagina via