Calculator Civiel (partime of fulltime)

Vacature doorsturen
 
 • Opleidingsniveau Nederland HBO
 • Dienstverband Fulltime
 • Standplaats Scharwoude

Calculatie is bij ons niet “gewoon” calculeren. Bij ons is de calculatie de afdeling die het verschil voor onze organisatie maakt en dat is precies wat jij wilt. Jij hebt de ambitie om met jouw calculaties het verschil te maken, als jij aanbiedt wil je ook kunnen scoren. En om te scoren wil jij bijvoorbeeld zelf op locatie schouwen en samenwerken met fijne en zeer kundige collega’s die jou graag helpen. Je zoekt een werkomgeving waar jouw calculatie skills maximaal ontwikkeld kunnen worden en waar wat je vandaag je morgen nog beter gaat doen! Ga jij voor de beste calculatie? Dan gaan we ervoor om jou de beste werkomgeving te bieden!

Dit ga je doen

Jouw uitdaging als calculator ligt in het creëren van de winnende offerte. Daarvoor sta je in overleg met veel partijen, zowel intern als extern. Jij stroomlijnt alle wensen en behoeften in- en extern en laat deze samenkomen in een aanbieding waar je trots op kunt zijn. Het betreffen offertes, bestekken en aanbestedingen die variëren in omvang van plusminus duizend euro tot tien miljoen. De meeste bewegen zich tussen de halve ton en anderhalf miljoen. Afwisseling is gegarandeerd, we houden ons bezig met diverse soorten werkzaamheden bij private partijen, regionale overheden en landelijke overheden. We verwachten dat je regelmatig op locatie bent. Dit om de situatie daar ter plekke op te nemen, te fotograferen en te verwerken in je offertes. Jij verdiept je in onze leveranciers en onderaannemers en weet de opgegeven prijzen daar op waarde te schatten. Op basis van deze informatie en die van onze interne organisatie weet jij exact of een aanbieding rendabel kan zijn en of we deze moeten doen. Tevens spar je met projectmanagers en collega’s van de uitvoering over technische oplossingen, de manier hoe een werk wordt uitgevoerd en/of gepland wordt. Kortom, je belangrijkste uitdaging is de afweging te maken, op basis van de klantvraag en de interne organisatie, of een project wel of niet rendabel kan zijn en dus interessant is om aan te nemen en hierbij een kloppende kostprijs te genereren.

Je zal gaan werken met software van IBIS, de bestekken waarmee gewerkt wordt binnen de regio zijn bijna allemaal RAW bestekken. Daarnaast werken we met enkele geïntegreerde contractvormen zoals UAV-GC.

Dit is je afdeling

Jij als calculator komt te werken binnen een grote organisatie waar veel verschillende disciplines zich onder een dak bevinden. Waarbinnen het mogelijk is om als specialist aan grote integrale projecten te werken maar waarbij je regionaal ook binnen kleinere projecten een bredere rol kan oppakken. Een bedrijf dat groot is geworden door innovatief te zijn. Een organisatie die in ontwikkeling is met een steeds professionelere bedrijfsstructuur met duidelijk omschreven processen, een uniforme manier van werken en waarbij de verantwoordelijkheid laag in de organisatie ligt maar met de bedrijfscultuur van een familiebedrijf. Warm, open en ondernemend.

Dit verwachten wij van jou

Allereerst dat je ambitie hebt om te blijven leren en jezelf te blijven ontwikkelen. Je bent ondernemend, trekt er graag op uit en schroomt niet bij collega’s de hulpvraag te stellen of juist hulp te bieden. Naast werken in een team kun je prima zelfstandig werken en vind je gemakkelijk je weg binnen een organisatie. Je hebt werkervaring opgedaan als calculator (civiel of bouw) en hebt de ambitie om jezelf daarin verder te ontwikkelen.

Verder vragen we van je als calculator:

 • hbo-werk en denkniveau;
 • Een afgeronde opleiding richting Civiel of bouwkunde;
 • Jij hebt minimaal 2 jaar werkervaring als calculator opgedaan in de civiele sector of de bouw;
 • Dat jij tussen 32 - 40 uur beschikbaar bent;
 • Het is een pre als je ervaring hebt met geïntegreerde contractvormen zoals UAV-GC;
 • Dat jij binnen een straal van 60 km van onze vestiging in Scharwoude woont.

Dit mag je van ons verwachten

Allereerst een zeer collegiale en gedreven werkomgeving waar een ontzettend fijne sfeer hangt. Mensen komen graag op onze afdeling Calculatie. Deze bestaat inclusief jijzelf uit zes man sterk. Daarnaast bieden we veel ruimte voor opleiding, persoonlijke ontwikkeling en groei. We vragen jou om flexibel te zijn maar we bieden ook veel flexibiliteit als het gaat om werktijden en thuiswerken. Daarbij bieden wij jou de gelegenheid om meer te leren over geïntegreerde contractvormen en bieden wij jou een baan waarin de producten en projecten die je voorbij ziet komen erg veelzijdig zijn en je je regelmatig op locatie zult bevinden waardoor je nauw betrokken bent bij het project. Daarbij heb jij een belangrijk stem in het bepalen of we een aanbieding doen op een tender of uitvraag of dat we deze toch een ander gunnen. Geen dag zal er voor jou hetzelfde uitzien. We zijn financieel kerngezond en dat maakt dat we gericht kunnen en blijven investeren in een betere toekomst. We bieden je bij aanvang een marktconform salaris, afhankelijk van je kennis en ervaring. Naast de mogelijkheid op een vast dienstverband bieden wij je uitstekende arbeidsvoorwaarden.

Hierbij kun je denken aan:

 • 8% vakantiegeld;
 • 43 roostervrije dagen;
 • pensioenregeling met 60% werkgeversbijdrage;
 • auto van de zaak, laptop en telefoon;
 • collectieve ziektekostenverzekering.
Vacature doorsturen
 
Deel deze pagina via