Werkplekbeveiliger Railinfra

Vacature doorsturen
 
  • Opleidingsniveau Nederland HBOMBO 3&4
  • Standplaats Utrecht
Zit veiligheid in je genen en heb je een grote passie voor techniek en Rail in het bijzonder? Ben jij die proactieve teamspeler met een "rechte rug" en ben je bereid om buiten het dagvenster te werken? Dan zou je onze nieuwe WB-er kunnen worden!

Dit ga je doen

Als Werkplekbeveiliger Railinfra ben je verantwoordelijk voor het creëren van een veilige werkplek ten aanzien van aanrijdgevaar binnen het spoor. Jij zorgt ervoor dat je hierbij conformeert aan de daarvoor geldende voorschriften en procedures. Daarnaast haal je proactief de benodigde informatie en ben je in staat als teamspeler nauw samen te werken binnen een projectteam.

Jouw taken en verantwoordelijkheden zijn;

  • Ontwerpen, voorbereiden en inrichten van een veilige werkplek
  • Toezicht houden op de naleving van genomen maatregelen
  • Coordinerende rol bij diverse activiteiten
  • Adviseren collega's
  • Je werkt conform de arbeidshygiënische strategie
  • Je spreekt mensen aan op afwijkende situaties en zorgt er voor dat dat je gezamenlijk een oplossing kan bieden

Dit is je afdeling

PMC Veiligheid richt zich met een team van 21 hoog gekwalificeerd en gecertificeerde professionals op spoorweg- en integrale veiligheid.
Wij kunnen op het gebied van veiligheid een zorg voor onze klant wegnemen door het totale veiligheidsmanagement onder onze hoede te nemen.

Spoorwegveiligheid
Als erkend werkplek beveiligingsbedrijf zorgen wij voor een veilige werkplek in en rondom het spoor. Hiervoor zijn al onze mensen gecertificeerd conform eisen van RailAlert en regionale vervoerders.

Integrale veiligheid
Naast spoorwegveiligheid zijn er nog veel meer veiligheid gerelateerde zaken die moeten worden opgepakt. Dit vraagt om een bredere scope op het gebied van veiligheid.
Onze veiligheidskundigen (MVK, IVK en HVK) dragen er als HSE officers zorg voor dat onze projectteams up to date zijn op het gebied van veiligheid.

Dit verwachten wij van jou

Heb jij minimaal MBO niveau en ben je in het bezit van minimaal twee van drie certificaten die voor een Werkplekbeveiliger van toepassing kunnen zijn (WB ontwerpende taak, WB voorbereiden taak of WB uitvoerende taak), dan komen we graag in contact met je!

Dit mag je van ons verwachten

Strukton Rail is in Nederland het grootste spoorbedrijf. Met onze ruim 1.800 medewerkers verzorgen wij vernieuwings- en onderhoudswerkzaamheden op spoor-, tram- en metrogebied, kabelwerk, bovenleidingwerk en installatietechniek. Alles met het doel de trein te laten rijden. In Nederland hebben we ongeveer 50% van het spoorwegnet in onderhoud: circa 2.800 kilometer spoor, 60 km lightrail, 2.500 kilometer bovenleiding, 2.000 wissels, 700 overwegen en 650 bruggen. Naast onderhoud, vernieuwing en nieuwbouw van het spoor ondersteunen wij vanuit Nederland andere landen met onder meer assetmanagement, monitoring en inspectie, groot spoormaterieel en railvervoersdiensten. 

Strukton Rail is een grote organisatie waarin je veel kunt leren en waarin je jouw ambities vorm kunt geven. Als Werkplekbeveiliger is het hard werken, maar je krijgt er ook veel voor terug. Je beschikt over 25 vakantiedagen en 18 ADV-dagen. En je wordt rijkelijk beloond wanneer je nachten en weekenden werkt. 

Meer weten en solliciteren?

Ben je geïnteresseerd en wil je verder met ons praten over deze vacature? Dan zien we graag je cv en sollicitatiebrief tegemoet. Je kunt reageren via de sollicitatiebutton. Na ontvangst van jouw sollicitatie ontvang je binnen twee weken een reactie. Een assessment kan deel uitmaken van de procedure.

Heb je vragen over de procedure, neem dan contact op met Jeffrey Smit (Recruiter) via jeffrey.smit@strukton.com of bel nummer 06-15459747. Ben je benieuwd of je mensen kent bij Strukton Rail? Wil je meer zien van ons werk? Bekijk dan onze pagina's op LinkedInFaceBook of Twitter en volg ons

Vacature doorsturen
 
Deel deze pagina via