Monteur Technische Dienst Groot Mechanisch Gereedschap

Vacature doorsturen
 
 • Standplaats Maarssen
Als technisch professional werk je niet alleen aan de techniek van het Groot Mechanisch Gereedschap van Strukton Rail. Je denkt ook mee over de verbetering, onderhoud en optimalisering van deze techniek en dat deze ten aller

Dit ga je doen

Voor de Technische dienst van Groot Mechanisch Gereedschap in Maarssen is Strukton Rail op zoek naar meerdere Monteur (s) Spoor Onderhoudsmaterieel met kennis ervaring in het mechanisch storingen zoeken en onderhoud plegen aan o.a. vrachtwagens, auto's, bussen of bijvoorbeeld schepen of vliegtuigen. Heb je ervaring in elektrisch onderhoud dan is dat zeker in je voordeel.

Je werkzaamheden zullen zijn o.a.:

 • Het effectief en efficiënt uitvoeren van periodiek mechanisch en elektrotechnisch gerelateerd onderhoud
  aan rollend materieel zoals KROL (Kraan op Lorries), Laswagens enz.
 • De Monteur Groot Mechanisch Gereedschap verricht inspecties en controles aan dieselmotoren en aggregaten
 • De onderhoudswerkzaamheden worden in de werkplaats uitgevoerd en in geval van storingen op locatie.
 • Eenvoudig constructiewerk kunnen verrichten, zoals het richten van of vervangen van kromme stalen delen, lassen etc.
Het arbeidsrooster voor onderhoud zal naar verwachting uit dagdienst bestaan. Daarnaast bestaat de mogelijkheid dat er (bijvoorbeeld in geval van storingen) 's nachts, in de weekenden en/of op feestdagen gewerkt moet worden.

Dit is je afdeling

Bij Strukton Rail Equipment werk je aan bovenleidingmaterieel, KROL (Kraan op Lorries) machines en spoorkranen. Onderhoud aan deze machines doen we zelf. Ook zorgen wij ervoor dat de machines op de juiste plek en tijd optimaal beschikbaar zijn. Jouw toekomstige collega's houden van machines en zijn trots op hun vak.  Zet jij je ook graag volledig in om het Groot Mechanisch Gereedschap veilig en op tijd te laten rijden? Kom dan bij de leukste door technologie gedreven spooraannemer werken!

Dit verwachten wij van jou

Als Monteur Technische Dienst Groot Mechanisch Gereedschap neem je mee;
 • Een afgeronde MBO opleiding (niveau 3-4) elektronica, elektrotechniek, werktuigbouw, scheepswerktuigkundige, AOT (algemene operationele techniek) of mechatronica
 • Minimaal 3 jaar ervaring met het onderhoud van mechanische en elektrotechnische installaties, vervoersmiddelen, dieselmotoren, aandrijvingen, hydrauliek en pneumatiek
 • Kennis van- en ervaring met het lezen van elektrotechnische schema's kennis van- en ervaring CAN-bustechnieken
 • Rijbewijs B
Goede beheersing van de Nederlandse taal, enige beheersing van (Technisch) Duitse en Engelse taal. Een VCA diploma is een must, heftruckcertificaat, certificaat veilig hijsen, STEK, F-Gassen, EHBO, BHV zijn een pre. De Monteur Technische Dienst Groot Mechanisch Gereedschap is bereid deel te nemen aan opleidingen.

Dit mag je van ons verwachten

Strukton Rail is in Nederland het grootste spoorbedrijf. Met onze ruim 1.800 medewerkers verzorgen wij vernieuwings- en onderhoudswerkzaamheden op spoor-, tram- en metrogebied, kabelwerk, bovenleidingwerk en installatietechniek. Alles met het doel de trein te laten rijden. In Nederland hebben we ongeveer 50% van het spoorwegnet in onderhoud: circa 2.800 kilometer spoor, 60 km lightrail, 2.500 kilometer bovenleiding, 2.000 wissels, 700 overwegen en 650 bruggen. Naast onderhoud, vernieuwing en nieuwbouw van het spoor ondersteunen wij vanuit Nederland andere landen met onder meer assetmanagement, monitoring en inspectie, groot spoormaterieel en railvervoersdiensten. 

Strukton Rail is een grote organisatie waarin je veel kunt leren en waarin je jouw ambities vorm kunt geven. Als Monteur Technische Dienst Groot Mechanisch Gereedschap is het hard werken, maar je krijgt er ook veel voor terug. Je beschikt over 25 vakantiedagen en 23 roostervrije-dagen. En je wordt rijkelijk beloond wanneer je nachten en weekenden werkt. 

Meer weten en solliciteren?

Ben je geïnteresseerd en wil je verder met ons praten over deze vacature? Dan zien we graag je cv en sollicitatiebrief tegemoet. Je kunt reageren via de sollicitatiebutton. Na ontvangst van jouw sollicitatie ontvang je binnen twee weken een reactie. Een assessment kan deel uitmaken van de procedure.

Heb je vragen over de procedure, neem dan contact op met Jeffrey Smit (Recruiter) via jeffrey.smit@strukton.com of bel nummer 06-15459747. Ben je benieuwd of je mensen kent bij Strukton Rail? Wil je meer zien van ons werk? Bekijk dan onze pagina's op LinkedInFacebook of Twitter en volg ons

Vacature doorsturen
 
Deel deze pagina via