Projectcontroller

Vacature doorsturen
 
 • Opleidingsniveau Nederland HBOWO
 • Dienstverband Fulltime
 • Standplaats Utrecht
Business, control en projecten, een cruciale combinatie! In deze vacature van Projectcontroller bij Strukton Rail draag jij echt bij aan de winstgevendheid van onze projecten!

Dit ga je doen

Bij Strukton Rail zijn we volop in beweging. Zowel in Nederland als daarbuiten werken we aan toonaangevende (internationale) spoor projecten waar onze professionals het beste vakmanschap laten zien. Dat doen we in Nederland, maar ook in complexe projecten. Ook intern zijn we continu in beweging. Zo nemen nieuwe technologieën een steeds prominentere rol in, zetten wij in op een zo groot mogelijke veiligheid voor onze medewerkers en zijn vakmanschap en eigenaarschap belangrijke thema's in de persoonlijke ontwikkeling van onze mensen. De klant en onze medewerkers staan centraal, samen met de inzet op nieuwe technologieën. Om onze business blijvend te kunnen voorzien van de juiste stuurinformatie is de rol van Finance & Control cruciaal, dynamisch en volop met uitdagingen. Als Projectcontroller kun je dus echt het verschil maken en heb je een sterke bijdrage in het leveren van een winstgevend projectresultaat. Dit betreft een fulltime functie met standplaats Utrecht, maar je zult ook regelmatig op projectlocatie in het land moeten gaan.


Wat ga jij doen?
Je zult worden ingezet op de afdeling Projectcontrol, maar maakt tevens belangrijk onderdeel uit van de verschillende projectteams in de business.

De werkzaamheden zijn veelzijdig;

 • Je verzorgt complexe projectrapportages, berekent verschillende scenario's en impact analyses, forecasts en stuurt op kpi's die van te voren in de projectcontrols zijn benoemd. 
 • Je  bewaakt de kosten van het project als er sprake is van veranderingen in de kostprijzen,  tijd of andere factoren die van invloed kunnen zijn op het projectresultaat. Je hebt hierin een deel sturende en deels signalerende functie.
 • Je bent samen met de projectleider verantwoordelijk voor een betrouwbare projectprognose en andere benodigde financiële rapportages.
 • Je maakt onderdeel uit van het projectteam dat onze projecten tot een succes maakt.
 • Je draagt in belangrijke mate ook bij aan een succesvolle ERP implementatie (op de planning voor dit jaar).
 
Er is op termijn volop ruimte voor groei en ontwikkeling naar andere vakgebieden, zoals bijvoorbeeld Business of Group Control.

Dit is je afdeling

De afdeling Projectcontrol van Strukton Rail Projecten bestaat uit 9 collega's. Er heerst een sterke no nonsens cultuur en focus en drive om onze projectcontrol up to date, correct, toegankelijk en voorspellend te maken en te houden. Ook zijn we bezig met een belangrijk verandertraject in de herinrichting van de organisatie en de implementatie van een nieuw ERP systeem.

Dit verwachten wij van jou

Ervaring is vereist in projectcontrol bij grote complexe en internationale projecten, alsmede tenminste een afgeronde voltijds HBO opleiding (bijvoorbeeld HEAO BA/ BE). De ervaring is opgedaan in de logistieke-, industriële-, bouw- of infrastructurele branche. Kennis van Navision is een pré. 

 
Tenslotte zoeken we de volgende competenties in onze collega's:
 • Accuratesse, integer
 • Oplossingsgericht en analytisch vaardig
 • Een handson werkmentaliteit, niet te beroerd om zaken op te pakken
 • Flexibel en eager om zich te verdiepen in nieuwe en complexe materie
 • Teamplayer, communicatief vaardig en assertief

Dit mag je van ons verwachten

Een uitdagende baan, met volop ontwikkel kansen. Samen gaan we bouwen aan een mooie loopbaan. En we staan aan de vooravond van een nieuwe organisatie. Dat maakt het uitdagend en zo krijg jij de kans om je eigen stempel te drukken op zaken.

Wij bieden daarnaast meer dan prima arbeidsvoorwaarden, zowel primair als secundair. Zo bieden wij elke 4 weken een salaris en kun je bij ons genieten van 13 extra ATV dagen, naast je 25 rechtmatige vakantiedagen. En vergeet tenslotte niet dat  je gaat werken bij een fantastische A merk organisatie in de spoorbranche.

Meer weten en solliciteren?

Reageer direct via de sollicitatiebutton of bel eerst met Marinda Agterberg- Visser, Recruitmentmanager, op 06 27022562
Vacature doorsturen
 
Deel deze pagina via