Consultant Smart Buildings (Product Owner Strukton PULSE)

Vacature doorsturen
 
 • Opleidingsniveau Nederland HBOWO
 • Dienstverband Fulltime
 • Standplaats Son

Strukton Worksphere zoekt iemand die graag werkt aan vraagstukken rondom Smart Buildings, Internet of Things (IoT) en datagestuurde dienstverlening. Een gedreven consultant & Product Owner die zich thuis voelt op het snijvlak van Business en (Software) Development. Kortom, iemand die ons helpt het Strukton PULSE platform als disruptieve IT verder te ontwikkelen tot hét analyse platform van de toekomst!

Wat is Strukton PULSE

Strukton PULSE is een digitaal platform dat de data van de mens, techniek en omgeving omzet naar informatie. Door gebouwen 24/7 te monitoren, afwijkingen en gedrag te voorspellen worden storingen voorkomen. Hetgeen tegelijkertijd de  levensduur van gebouwen verlengt en energieverbruik en onderhoudskosten reduceert. Het resultaat: een voorspelbare en gepersonaliseerde dienstverlening.

Dit ga je doen

Als Consultant & Product Owner ben je onder andere verantwoordelijk voor de doorontwikkeling van het Strukton PULSE platform en bijbehorende analyse applicaties. Je draagt bij aan de visie van Strukton PULSE en werkt samen met gebruikers en vertegenwoordigers aan het vertalen van business ideeën tot realiseerbare apps. Je communiceert met belanghebbenden en adviseert over de gevolgen van eisen en wensen. Je maakt hierbij gebruik van user cases en user stories. Op basis van de opgehaalde informatie weeg je business value af tegen development time om de user stories te prioriteren.

Je werkt samen met het development team volgens de Scrum methodiek en stemt met de developers af welke functionaliteiten er gebouwd gaan worden. Nadat nieuwe functionaliteiten zijn gebouwd presenteer je deze aan de belanghebbende stakeholders voor overdracht en feedback als input voor de verder ontwikkeling. Je bent in staat met klanten te schakelen op meerdere niveaus, zowel globaal technisch als vanuit een business perspectief. Je houdt presentaties over de ontwikkelingen van het PULSE platform aan klanten en overige belanghebbenden. Je voelt je thuis in een dynamische omgeving en weet van aanpakken. Je hebt plezier in het neerzetten van een heldere visie op data gedreven dienstverlening in de gebouwde omgeving en weet deze visie uit te dragen aan stakeholders en het development team.

Je voelt je thuis in de wereld van digitale informatie. Met jouw kennis ervaring binnen vind je het een uitdaging om te werken voor complexe technische projecten, waarbij regeltechniek, IT en gebouwautomatisering belangrijke elementen zijn.

Dit verwachten wij van jou

 • Academisch werk- en denkniveau, op basis van bijvoorbeeld een ICT, installatietechnische of bedrijfskundige opleiding;
 • Ervaring met data analyse, software ontwikkeling;
 • Ervaring met smart buildings, gebouwautomatisering en IoT is een pré;
 • Je volgt trends in de branche om een ​​visie op lange termijn technologie te ontwikkelen;
 • Ervaring als Product Owner; 
 • Je bent goed in het managen van stakeholders op verschillende niveaus;
 • Vaardigheden om te gaan met deadlines in een dynamisch omgeving;
 • Goede mondelinge en schriftelijke communicatie in het Nederlands en Engels;
 • Uitstekende analytische vaardigheden;
 • Je bent kwaliteitsgericht en accuraat en je kunt methodisch werken;
 • Je voelt je op je best in een Agile omgeving.

Dit mag je van ons verwachten

 • Een uitdagende en afwisselende functie in een innovatief bedrijf;
  Werken in een open en fijne informele werksfeer in een Agile omgeving;
 • De kans om mee te werken aan een koploper op de markt welke wordt gezien als disruptieve IT binnen haar segment;
 • Een concurrerend salaris en goede arbeidsvoorwaarden, zoals bijvoorbeeld 25 vakantiedagen en 13 adv-dagen.

 
Over Strukton Worksphere

Voor Strukton Worksphere is techniek nooit het doel op zich, maar een middel. Samen met onze klanten creëren we een prettige en gezonde omgeving waarin mensen optimaal kunnen werken en verblijven. We nemen onze klanten de zorg voor hun gebouw volledig uit handen, door 24 uur per dag garant te staan voor betrouwbare, efficiënte en duurzame technische installaties. Doel van onze inspanningen is om gebouwen zo energiezuinig en comfortabel mogelijk te maken.

Bij de afdeling PULSE kijken we verder dan naar het gebouw alleen. Gebouwen worden steeds vaker verbonden met hun omgeving en met gebruikers (connected users). Digitalisering maakt dit mogelijk. Steeds meer functies, zoals wonen, werken, reizen, verblijven, recreëren en winkelen worden gecombineerd (Smart Buildings & Cities). (Utiliteits)gebouwen zijn daarmee onderdeel van een ecosysteem op het gebied van energetica, mobiliteit, voorzieningen en veiligheid. Het Strukton PULSE platform ondersteunt dit ecosysteem middels integrale data analyses.

Strukton Worksphere: clever technology for modern life

Reageren

Meer weten over deze functie of de sollicitatieprocedure? Neem dan contact op met Kim Rolf von den Baumen, HR Manager , e-mail: Kim.Baumen@strukton.com  of tel.nr. 06-10977854 of Maikel Nabuurs, Manager Monitoring & Datamanagement, e-mail: maikel.nabuurs@strukton.com of tel.nr. 06-51593651.

Vacature doorsturen
 
Deel deze pagina via