Monteur Technische Dienst Spoormachines en Locomotieven

Vacature doorsturen
 
  • Opleidingsniveau Nederland MBO 3&4
  • Dienstverband Fulltime
  • Standplaats Zutphen
Als Monteur Technische Dienst Spoor Onderhoudsmaterieel ben je verantwoordelijk voor het onderhouden, analyseren en verhelpen van storingen aan Spoormachines en Locomotieven van Strukton Rail. Ben jij de collega die wij zoeken?

Dit ga je doen

De Monteur Technische Dienst Spoor Onderhoudsmaterieel die we zoeken is actief binnen de Technische Dienst te Zutphen en indien noodzakelijk op locatie, hiervoor staat een volledige ingerichte servicebus tot je beschikking. Je bent voornamelijk bezig met onderhoud en reparatie van ons eigen spoor materieel zoals   Matisa C750 Unimat 4s of  Csm 09 32 . De werkzaamheden variëren van onderhoudswerkzaamheden tot ook complexere reparaties aan het eigen materieel. 

Je zorgt voor (preventief) onderhoud, je verhelpt storingen, verricht reparaties en brengt waar nodig veranderingen aan. Je werkt vooral in de werkplaats, maar soms ga je ook naar verschillende locaties om daar storingen te verhelpen en reparaties uit te voeren. De Monteur Technische Dienst Spoormachines en Locomotieven zal tevens worden opgeleid als gereedschapsmachinist zodat hij / zij in staat is om deze machtige machines ook te besturen!

Mocht er een spoormachine of locomotief op een projectlocatie gerepareerd dienen te worden dan speel je hier adequaat op in door hem ter plaatse met een (nood)reparatie weer aan de gang te helpen. Geen techniek is jou onbekend en jij doet er alles aan zodat jouw collega zijn werk kan hervatten.

Dit is je afdeling

Bij Strukton Rail Equipment werk je aan bovenleidingmaterieel, KROL (Kraan op Lorries) machines en spoorkranen. Onderhoud aan deze machines doen we zelf. Ook zorgen wij ervoor dat de machines op de juiste plek en tijd optimaal beschikbaar zijn. Jouw toekomstige collega's houden van machines en zijn trots op hun vak.  Zet jij je ook graag volledig in om ons Groot Mechanisch Gereedschap die bestaat uit Spoormachines en Locomotieven veilig en op tijd te laten rijden? Kom dan bij de leukste door technologie gedreven spooraannemer werken!

Dit verwachten wij van jou

Als Monteur Technische Dienst Spoormachines en Locomotieven neem je mee;
  • Een afgeronde MBO opleiding (niveau 3-4) elektronica, elektrotechniek, werktuigbouw, (bedrijfs) auto- vrachtwagentechniek, scheepswerktuigkundige, AOT (algemene operationele techniek) of mechatronica
  • Minimaal 3 jaar ervaring met het onderhoud van mechanische en elektrotechnische installaties, vervoersmiddelen, dieselmotoren, aandrijvingen, hydrauliek en pneumatiek
  • Kennis van- en ervaring met het lezen van elektrotechnische schema's kennis van- en ervaring CAN-bustechnieken
  • Rijbewijs B
Goede beheersing van de Nederlandse taal, enige beheersing van (Technisch) Duitse en Engelse taal. Een VCA diploma is een must, heftruckcertificaat, certificaat veilig hijsen, EHBO, BHV zijn een pre. De Monteur Technische Dienst Spoormachines en Locomotieven is bereid deel te nemen aan opleidingen.

Dit mag je van ons verwachten

Strukton Rail is in Nederland het grootste spoorbedrijf. Met onze ruim 1.800 medewerkers verzorgen wij vernieuwings- en onderhoudswerkzaamheden op spoor-, tram- en metrogebied, kabelwerk, bovenleidingwerk en installatietechniek. Alles met het doel de trein te laten rijden. In Nederland hebben we ongeveer 50% van het spoorwegnet in onderhoud: circa 2.800 kilometer spoor, 60 km lightrail, 2.500 kilometer bovenleiding, 2.000 wissels, 700 overwegen en 650 bruggen. Naast onderhoud, vernieuwing en nieuwbouw van het spoor ondersteunen wij vanuit Nederland andere landen met onder meer assetmanagement, monitoring en inspectie, groot spoormaterieel en railvervoersdiensten. 

Strukton Rail is een grote organisatie waarin je veel kunt leren en waarin je jouw ambities vorm kunt geven. Als Monteur Technische Dienst Spoormachines en Locomotieven is het hard werken, maar je krijgt er ook veel voor terug. Je beschikt over 25 vakantiedagen en 23 roostervrije-dagen. En je wordt rijkelijk beloond wanneer je nachten en weekenden werkt. 

Meer weten en solliciteren?

Ben je geïnteresseerd en wil je verder met ons praten over deze vacature? Dan zien we graag je cv en sollicitatiebrief tegemoet. Je kunt reageren via de sollicitatiebutton. Na ontvangst van jouw sollicitatie ontvang je binnen twee weken een reactie. Een assessment kan deel uitmaken van de procedure.

Heb je vragen over de procedure, neem dan contact op met Jeffrey Smit (Recruiter) via jeffrey.smit@strukton.com of bel nummer 06-15459747. Ben je benieuwd of je mensen kent bij Strukton Rail? Wil je meer zien van ons werk? Bekijk dan onze pagina's op LinkedInFacebook of Twitter en volg ons

Vacature doorsturen
 
Deel deze pagina via