Calculator Bovenleiding

Vacature doorsturen
 
 • Opleidingsniveau Nederland MBO 3&4HBO
 • Dienstverband Fulltime
 • Standplaats Utrecht
Voor SR Tendermanagement zoekt Strukton Rail een Calculator Bovenleiding verantwoordelijk voor de calculatie van één of meerdere grootschalige (multidisciplinaire) projecten op het gebied van spoor infra.

Dit ga je doen

Ben jij een ervaren Calculator en goed in het doorgronden van de klantvraag om tot een kwalitatieve en efficiënte calculatie te komen? Wil je helpen met het realiseren van een duurzame Rail Bovenleiding-infrastructuur? Dat kan als Calculator Bovenleiding bij Strukton Rail!  Samen met het team, bestaande uit 3 personen, verdiep je in de inhoud van het project en de behoefte van de opdrachtgever en vertaalt dit naar een sluitende project calculatie. Je zorgt daarbij voor het aanvragen van offertes bij toeleveranciers en onderaannemers en zoekt daarbij de samenwerking met de verschillende bedrijfsonderdelen binnen Strukton. De Calculator Bovenleiding ondersteunt de coördinatie van het interne offerte proces en bewaakt de voortgang. Aan de hand van de verkregen informatie werk je samen met collega's de winnende aanbieding uit.

Je werkzaamheden op een rijtje: 

 • Als Calculator Bovenleiding beoordeel je klantspecificaties op haalbaarheid en overleg je met tenderteams en de uitvoering.
 • Het aanvragen van offertes bij potentiële toeleveranciers en onderaannemers.
 • Het opstellen van ramingen en offertecalculaties en het doorvertalen van de klantspecificaties naar begrotingen.
 • De Calculator Bovenleiding onderzoekt alle activiteiten die noodzakelijk zijn voor het maken van de aanbieding en het uiteindelijk ook samenstellen van de aanbieding.
Het is belangrijk dat het project binnen het gecalculeerde bedrag wordt uitgevoerd. Samen met het Tendermanagement team bewaak je welke kosten onderdeel zijn van de offerte en welke kosten als meerprijs kunnen worden opgevoerd. Om dit goed te bewaken zijn er korte lijnen met het uitvoeringsproces.

Dit is je afdeling

De afdeling Tendermanagement valt binnen de projectenorganisatie van Strukton Rail en vervult een belangrijke spilfunctie in aanbestedingstrajecten. Met de juiste prijs/ kwaliteitsverhouding kunnen we als organisatie het verschil maken in de markt en bijdragen aan een veilig spoor, zowel nationaal en internationaal.

Dit verwachten wij van jou

Jij bent een Calculator die verder gaat dan alleen uitrekenen wat de opdrachtgever vraagt. Je werkt mee aan grootschalige Rail Bovenleiding-infra aanbiedingen die onderscheidend zijn in prijs én inhoud. Je hebt een klantgerichte houding en werkt gestructureerd en overzichtelijk. Je werkt nauw samen met collega's uit verschillende disciplines, denk aan engineering, BIM, calculatie, werkvoorbereiding, etc. 

De Calculator Bovenleiding die Strukton Rail zoekt neemt mee aan bagage 
 

 • Een opleiding MBO niveau 4 richting elektrotechniek, werktuigbouw, GWW, bouwkunde of civiele techniek
 • Als Calculator Bovenleiding heb je zeker 3 jaar ervaring in een soortgelijke functie opgedaan
 • Je werkt planmatig en gestructureerd en kan uiterst goed organiseren.
 • Je hebt een goede beheersing van administratieve processen.
 • Goede communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk.

Dit mag je van ons verwachten

Bij Strukton Rail begeven we ons in een dynamische wereld en zitten we midden in een aantal markt- en organisatieveranderingen. Dit betekent dat met elkaar bouwen aan een innovatieve bedrijfsvoering. Van een decentrale organisatie naar een centrale organisatie én van landelijk naar een internationaal opererende organisatie. Met een scherp oog voor technologische ontwikkelingen en kwaliteit. Niet alles is in kannen en kruiken, maar dat is misschien ook wel de charme en geeft ruimte tot eigenaarschap.

Wij zorgen dat het je aan niets ontbreekt. Zowel vakinhoudelijk als op de locatie. Bij Strukton investeren we in onze mensen door opleidingen aan te bieden. Zo verbreed jij je kennis en kun je deze meteen in de praktijk brengen. Natuurlijk kun je bij Strukton verder groeien in je carrière, bijvoorbeeld door de stap naar Calculator 1 te maken waar de nadruk meer op processen zal gaan liggen. Als Calculator Bovenleiding kun je in ieder geval rekenen op een baan voor 40 uur en bieden wij je nog veel meer:

 • uitstekend salaris op basis van de cao Railinfrastructuur.
 • alle faciliteiten om je werk te kunnen doen. 
 • pensioenopbouw bij het Spoorwegpensioenfonds.
 • een rijkelijke beloning wanneer bij inzet in de nacht of  in het weekend.
 • 25 vakantiedagen per jaar, plus nog eens 18 adv-dagen

En tenslotte werk je natuurlijk bij een A merk organisatie in de spoorbranche.

Meer weten en solliciteren?

Net je studie afgerond of beschik je juist over bakken ervaring? Neem dan eens contact op met onze recruiter . Zo kunnen we samen kijken of er voor jou een geschikte plek is binnen Strukton Rail.

Na ontvangst van jouw sollicitatie ontvang je binnen twee weken een reactie. Een assessment kan deel uitmaken van de procedure.

Heb je vragen over de procedure, neem dan contact op met Jeffrey Smit (Recruiter) via jeffrey.smit@strukton.com of bel nummer 06-15459747. Ben je benieuwd of je mensen kent bij Strukton Rail? Bekijk dan onze pagina's op LinkedInFaceBook of Twitter en volg ons

Vacature doorsturen
 
Deel deze pagina via