Monteur Rail-infra (focus bovenleiding)

Vacature doorsturen
 
 • Opleidingsniveau Nederland MBO 3&4
 • Dienstverband Fulltime
 • Standplaats Nederland
Waar jij 's ochtends je bed voor uit komt? Voor jouw prachtbaan op en aan het spoor natuurlijk! Met jouw expertkennis als Monteur Bovenleiding bij Strukton Rail zorg jij dat de treinen blijven rijden, veilig en op tijd.

Dit ga je doen

Dag en nacht, bij weer en wind, voer jij als Monteur Bovenleiding reparaties en elektrotechnische werkzaamheden uit aan het spoor. Dit doe je samen met je collega-monteurs. Veiligheid staat namelijk voorop, daarom werk je altijd in een team. Je zorgt niet alleen dat duizenden treinreizigers dagelijks veilig van A naar B kunnen reizen, maar dat ook jij en je collega's weer veilig thuiskomen. Jij vertrouwt daarbij op jouw scherpe observatievermogen en je grote verantwoordelijkheidsgevoel. Dat zijn kwaliteiten die je sowieso bezit, de rest kun je leren.

Strukton Rail zorgt ervoor dat je alle benodigde opleidingen en certificaten gaat behalen, waaronder een groot rijbewijs zodat je ons materieel zelf mag besturen. Zo start je, afhankelijk van de kennis en ervaring die je meebrengt, als (Hoofd) Monteur Bovenleiding. Dat is je vertrekpunt, want uiteindelijk kun je ook doorgroeien naar Werkvoorbereider of Uitvoerder. Maar laten we niet te hard van stapel lopen, als Monteur Bovenleiding houd jij je in eerste instantie bezig met het:

 • Uitvoeren van reparatie- en onderhoudswerkzaamheden aan de bovenleidingen en de bijbehorende draag- en betonconstructies. Dit doe je op basis van aangeleverde instructies
 • Verrichten van metingen en controles
 • Bewaken van de veiligheid voor jezelf en je collega's
 • Continu verbeteren van de kwaliteit van de werkzaamheden door kennis te delen en van elkaar te leren

Op het moment dat je aan de slag gaat als Hoofdmonteur, komen daar ook voorbereidende werkzaamheden bij zoals het verzamelen van de benodigde materialen en gereedschappen.

Dit is je afdeling

Strukton Catenary Europe (SCE) is een projectenorganisatie, welke als standplaatsen heeft Maarssen (Strukton Systems BV) & Merelbeke (Strukton Rail België NV). Onze werkzaamheden richten zich voornamelijk op de nieuwbouw- en wijzigingsprojecten van draagconstructies, bovenleiding en civieltechnische werkzaamheden binnen de spoorinfra in Europa. Al deze werkzaamheden voeren wij uit met een team van 80 gedreven specialisten in Nederland en daarbuiten die altijd op zoek zijn naar optimalisatie van techniek, kwaliteit en veiligheid. Wij gaan geen enkel probleem of uitdaging uit de weg. Wij ontzorgen waar mogelijk de klant en leveren pasklare oplossingen aan.

Dit verwachten wij van jou

Als jij iets doet, dan ga je er voor de volle 100% voor en die inzet verwacht je ook van je collega's. Dat komt goed uit, want bij Strukton Rail gaan we altijd voor het beste. De beste kwaliteit en de beste vakmensen. Jij pakt je verantwoordelijkheid en hebt het lef om knopen door te hakken. Dat je bovendien een goed technisch inzicht hebt, spreekt voor zich, daar twijfelen wij niet over. Voor de vacature Monteur Bovenleiding neem je verder mee:

 • Een Monteur Bovenleiding heeft minimaal een afgeronde opleiding vanaf MBO niveau 3, richting Elektrotechniek of Energietechniek of Werktuigbouw (icm met elektrotechnische vakopleidingen bijvoorbeeld Elektrisch Schakelen)
 • In het bezit van een rijbewijs B, BE of C
 • Minimale leeftijd van 18 jaar
 • Geen 9-tot-5-mentaliteit. De werkzaamheden vinden voornamelijk plaats in het weekend en in de nacht waarvoor je standaard een zeer goede toeslag voor ontvangt
 • De Monteur Bovenleiding heeft de bereidheid om in de EU te werk te worden gesteld.
 • Je deinst niet terug voor werken op hoogte, fysiek zwaar werk en het krijgen van vuile handen.

Dit mag je van ons verwachten

Strukton Rail biedt je een werkomgeving vol humor, betrokkenheid en ambitie waar jij de kans krijgt om het beste uit jezelf te halen. Jouw toekomstige collega's kunnen niet wachten om je in hun team te verwelkomen en delen graag al hun kennis en kunde met je. Ook krijg je volop kansen om jezelf te ontwikkelen en door te groeien. Alsof dat nog niet genoeg is, bieden wij je ook nog (op fulltime basis):

 • Uitstekend salaris op basis van de CAO Railinfrastructuur
 • Pensioenopbouw bij het Spoorwegpensioenfonds
 • 25 vakantiedagen per jaar, plus nog eens 23 roostervrije dagen
 • Een goede werk-privébalans waarbij je ruim van tevoren weet hoe je rooster er uitziet

Meer weten en solliciteren?

Ben je geïnteresseerd en wil je verder met ons praten over deze vacature? Dan zien we graag je cv en sollicitatiebrief tegemoet. Je kunt reageren via de sollicitatiebutton. Na ontvangst van jouw sollicitatie ontvang je binnen twee weken een reactie. Een assessment kan deel uitmaken van de procedure.

Heb je vragen over de procedure, neem dan contact op met Jeffrey Smit (Recruiter) via jeffrey.smit@strukton.com of bel nummer 06-15459747. Ben je benieuwd of je mensen kent bij Strukton Rail? Bekijk dan onze pagina's op LinkedInFaceBook of Twitter en volg ons

Vacature doorsturen
 
Deel deze pagina via