Software Lead Engineer Besturingssystemen

Vacature doorsturen
 
  • Opleidingsniveau Nederland WOHBO
  • Dienstverband Fulltime
  • Standplaats Alblasserdam
Hoe zou je het vinden om als Lead Engineer de technische leiding te mogen nemen voor het specificeren, ontwerpen, realiseren en onderhouden van firmware en besturingssoftware?Als dit je aanspreekt, wordt dan onze Software Lead Engineer!

Dit ga je doen

Als Software Lead Engineer bij Strukton Rolling Stock (SRS) geef je sturing aan het engineeringsproces, de software architectuuroplossingen en aan een team van 8 software (junior t/m senior) engineers.
De focus van het engineeringteam (zo’n 35 professionals) ligt op de multidisciplinaire ontwikkeling, systeemintegratie, verificatie, validatie en inbedrijfstelling van Rolling Stock omvormers en treinbesturingssystemen, waarbij rekening wordt gehouden met de Rolling Stock standaarden en normen.

Wanneer je start bij Strukton Rolling Stock (SRS), zal je eerste taak zijn om je onze producten en software structuren, SRS kwaliteitssysteem en in Rolling Stock standaarden en normen eigen te maken.
Daarna zal je takenpakket veelomvattend, hectisch en uitdagend zijn, en grofweg bestaan uit;
• Technisch aansturen van het software engineering team, coachen van de engineers en bewaken van de voortgang en output middels collegiale checks en reviews.
• (Mede)opstellen van functionele en technische specificaties, workbreakdown en softwareplanningen in nauwe samenwerking met de electrical lead engineer, discipline experts en de projectleider.
• Opzetten van de software architectuur, software detail ontwerpen en module en integratie test documenten.
• Specificeren en ontwerpen van de testomgeving.
• Oplossen van technische issues en coördineren en ondersteunen van de verificatie en validatie activiteiten en inbedrijfstelling.
• Initiëren en voorzitten van technisch voortgangsoverleg intern en extern
• Input leveren voor offertes, zoals technische beschrijvingen, plan van aanpak, demarcatie, workbreakdown, calculaties en risico inventarisatie.

Je rapporteert aan de projectleider en aan de lijnverantwoordelijke voor engineering.

Dit is je afdeling

Strukton Rolling Stock biedt technologische oplossingen op het gebied van Rolling Stock.
Wij hebben een unieke positie in de wereld op het gebied van ontwikkeling, productie en levering van voertuig systemen zoals treinbesturingssystemen (TCMS), aandrijfsystemen (traction converters) en boordnetomvormers (auxiliary converters). Daarnaast doen wij systeemintegraties van alle elektrische systemen in Rolling Stock en leveren wij de complete elektrische installatie op rollend materieel.

Dit verwachten wij van jou

Voor deze functie zoeken wij een echte senior met de volgende kennis/ervaring;
• Minimaal een hbo-opleiding, richting elektrotechniek, meet- en regeltechniek, besturingstechniek, embedded systemen, technische informatica of gelijkwaardig vakgebied.
• Combinatie van kennis software engineering en van elektrotechniek is een sterke pré.
• Ervaring met software architecturen voor besturingsapplicaties gebaseerd op embedded platforms en PLC platforms.
• Ruime ervaring met systeem/software ontwerpmethodieken en project methodes (V-model, Agile/scrum, component based, OO, UML).
• Ruime ervaring als lead engineer in vergelijkbare omgeving.
• Minimaal 10 jaar ervaring met software ontwikkeling voor embedded systemen (C/C++, real-time OS, CAN) en besturingssysteem op basis van PLC technologie, Matlab/Simulink en/of vergelijkbare omgeving.
• Kennis van en ervaring met product ontwikkelprocessen en kwaliteitssystemen.
• Bereidheid tot internationaal reizen.
• Uitstekende communicatieve vaardigheden zowel in Nederlands als Engels.

En naast de technische kennis zoeken we iemand met de volgende eigenschappen;
Teamplayer, doorzetter, resultaatgericht, analytisch, in staat overzicht te houden, natuurlijk leiderschap, overtuigingskracht en vasthoudendheid ten aanzien van kwaliteitskoers.

We vragen veel, maar we kunnen je ook veel geven; een fantastisch team, uitdagende projecten en een prachtig bedrijf!

Dit mag je van ons verwachten

Naast een marktconform salaris, een uitdagende functie inhoud en werkomgeving en fijne collega’s bieden wij je in eerste instantie een jaarcontract met aansluitend een optie tot een vaste aanstelling. We zijn een organisatie waarin je zelfstandig en in teams veel kunt leren en waarin je kansen hebt om je ambities vorm te geven. Daarbij hechten we veel waarde aan opleiding, ontwikkeling en eigen initiatieven.

Meer weten en solliciteren?

Spreekt dit je aan en wil je verder met ons praten? Dan zien we graag je sollicitatie tegemoet. Je kunt reageren via de sollicitatie-button. Na ontvangst van je sollicitatie ontvang je binnen twee weken een reactie.

Heb je nog vragen, neem dan contact op met onze recruiter Audrey van der Linde audrey.vanderlinde@strukton.com of (06) 152 939 52.

multilingual.job.display.contactustext

Spreekt dit je aan en wil je verder met ons praten? Dan zien we graag je sollicitatie tegemoet. Je kunt reageren via de sollicitatie-button. Na ontvangst van je sollicitatie ontvang je binnen twee weken een reactie.

Heb je nog vragen, neem dan contact op met onze recruiter Audrey van der Linde audrey.vanderlinde@strukton.com of (06) 152 939 52.

Vacature doorsturen
 
Deel deze pagina via