Hbo stage ICT

Vacature doorsturen
 
  • Opleidingsniveau Nederland HBO
  • Dienstverband Fulltime
  • Standplaats Meppel
Wil je praktijkervaring opdoen? Wij zoeken mensen met ambitie en lef. Kies je voor ons, dan krijg je er veel voor terug. Een dynamische werkomgeving, een uitdagende stageopdracht, goede begeleiding en een passende vergoeding.

Dit ga je doen

Storingen in het treinverkeer, daar zit niemand op te wachten. Incidenten en andere service- en wijzigingswerkzaamheden dienen dan ook altijd zo efficiënt mogelijk te worden opgelost. Een ICT landschap wat deze werkzaamheden zo optimaal mogelijk ondersteund, is voor Strukton Rail een must. Zie jij het als een uitdaging om hier een bijdrage in te leveren?

In deze stageopdracht onderzoek jij op welke manier een ICT omgeving ons kan ondersteunen in het uitvoeren van ons werk. Het is van belang de diverse stappen in het functieherstel aan de klant te rapporteren en deze stappen te loggen in een database. Bij het oplossen van incidenten zijn er, afhankelijk van de urgentie, verschillende soorten gegevens noodzakelijk om het incident te kunnen analyseren. Een 1e-lijns monteur wordt aangestuurd door de Servicedesk en deze maakt gebruik van documentatie en gegevens uit verschillende applicaties, databases en overzichten. Om de monteur snel en efficiënt op pad te sturen is het wenselijk om de door Strukton beheerde gegevens te borgen en te kunnen raadplegen, (zoveel mogelijk) in één centraal systeem. Voor de gegevens van derden is een eenvoudige doorlink mogelijkheid met inloggegevens van belang. Daarnaast dient er een soort van Wiki geïmplementeerd te worden voor de systemen en de diverse locaties. Jij maakt in deze opdracht een inventarisatie van de gegevens die gelogd dienen te worden, en gaat op zoek naar een passend ‘in de markt bewezen’ databasesysteem. En dit systeem moet uiteraard ook ingericht en getest worden. Een uitdagende opdracht dus!

Dit is je afdeling

Je loopt stage bij Strukton Rail Onderhoud, de afdeling Installatie Services. Binnen deze afdeling wordt veelal gewerkt in de stationsomgeving. Denk hierbij aan landelijke werkzaamheden aan CCTV en Omroepinstallaties, alsook het onderhouden van koper- en (steeds meer) glasvezelverbindingen. Hiermee heeft de afdeling te maken met verschillende onderhoudscontracten van verschillende opdrachtgevers. Elk contract, maar ook elke opdrachtgever, heeft daarmee specifieke eisen en kenmerken.

Dit verwachten wij van jou

We zijn op zoek naar een enthousiaste student die graag deze uitdaging aan gaat. Je bent bezig met een Hbo opleiding, in de richting van ICT of Technische informatica en je hebt affiniteit met databasepakketten. Het nemen van initiatieven gaat jou gemakkelijk af en je staat te springen om een nieuwe leeruitdaging!

Dit mag je van ons verwachten

Om het spoorvervoer nog aantrekkelijker te maken, denken wij altijd in grensverleggende oplossingen. Daarvoor kunnen we jouw kennis goed gebruiken. Jij kunt veel leren bij ons en krijgt genoeg kansen om je ambities vorm te geven. Daarnaast ontvang je een goede stagevergoeding  en begeleiding.
Naar verwachting zal de opdracht ongeveer vier tot zes maanden in beslag nemen. Met de stage kan op korte termijn gestart worden.

Meer weten en solliciteren?

Spreekt dit je aan en wil je verder met ons praten? Dan zien we graag je cv en sollicitatiebrief tegemoet. Je kunt reageren via de sollicitatie-button. Na ontvangst van jouw sollicitatie ontvang je binnen twee weken een reactie. Voor inhoudelijke vragen kan je contact opnemen met Hans Schrijver (Projectleider), via 06-23010823.

multilingual.job.display.contactustext

Spreekt dit je aan en wil je verder met ons praten? Dan zien we graag je cv en sollicitatiebrief tegemoet. Je kunt reageren via de sollicitatie-button. Na ontvangst van jouw sollicitatie ontvang je binnen twee weken een reactie. Voor inhoudelijke vragen kan je contact opnemen met Hans Schrijver (Projectleider), via 06-23010823.

Vacature doorsturen
 
Deel deze pagina via