Jurist Aanbestedingsrecht

Vacature doorsturen
 
 • Opleidingsniveau Nederland WO
 • Dienstverband Fulltime
 • Standplaats Utrecht
Strukton Rail zoekt een fulltime Jurist Aanbestedingsrecht in Utrecht.

Dit ga je doen

Strukton Rail is een internationale en innovatieve spooraannemer en heeft een leidende rol in Europa. Wij doen projecten en onderhoud aan het spoor, maar ook alle systemen daaromheen. Als organisatie houden we graag de vaart erin, verleggen we onze grenzen en springen we in op nieuwe kansen. Als Jurist Aanbestedingsrecht ben je in ons team daarom juist een onmisbare schakel. Je bent onze specialist en juridisch kompas. Dankzij jouw kennis, ervaring en resultaatgerichte aanpak verloopt het aanbestedingstraject volgens plan en op het juiste spoor.

Het doorlopen van een aanbestedingstraject is juridisch uitdagend. Als fulltime Jurist Aanbestedingsrecht (36/32 uur bespreekbaar) zorg je ervoor dat jij en je collega's goed voorbereid starten en focus houden. Je bent specialist, kent de spelregels, weegt belangen af en je pakt een coördinerende rol over de te moeten nemen juridische stappen. Als Jurist Aanbestedingsrecht heb je de volgende verantwoordelijkheden:

 • het juridische begeleiden van kleine en grote tenders (> € 100 miljoen).
 • het voeren van contractonderhandelingen in binnen- en buitenland (UAV 2012 tot UAV GC 2005). 
 • het beoordelen en opstellen van complexe geïntegreerde contracten (UAV GC 2005 tot DBM/DBMFO).
 • het fungeren als een belangrijke sparringpartner voor management en organisatie.

Dit is je afdeling

Je werkt samen met 2 collega-juristen en in teams met techneuten, finance managers en project managers. Allemaal collega's die hun ziel en zaligheid leggen in het bedenken van grensverleggende oplossingen voor railinfrastructuur en elektrische systemen in rollend materieel. Samen werken ze aan innovatieve en uiterst complexe projecten, van grote spoorwegvernieuwingen tot de aanleg van drie metrolijnen door de stad Riyad in Saoedi-Arabië. Jij denkt met hen mee en adviseert hen bij het afsluiten van contracten of het doorlopen van complexe aanbestedingstrajecten. We werken in hechte teams aan concrete doelen. Als collega's lopen we regelmatig bij elkaar naar binnen om zaken af te stemmen of gewoon een kopje koffie te drinken. De deur staat altijd open. Ook die van financieel directeur, aan wie je rapporteert.

Dit verwachten wij van jou

Jij bent de expert en je vervult vanuit je kennis en ervaring een coördinerende rol bij de juridische zaken die komen kijken bij verschillende aanbestedingstrajecten. Je richt je op de actiepunten die nodig zijn om te voldoen aan wet- en regelgeving om zo de interne klant optimaal te bedienen. Daarnaast leg je de verbinding met zowel de business als het bedrijfsbelang. Je bent proactief, hebt gevoel voor prioriteit, legt je vinger op de zere plek en bent een kei in plannen en het halen van deadlines. Dankzij jouw ruime ervaring als advocaat of jurist ben je iedere keer weer in staat om een passende route uit te stippelen.

Functie-eisen:
 • opleiding WO rechten.
 • minimaal 5 jaar ervaring als jurist of advocaat aanbestedingsrecht, contractenrecht en bouwrecht.
 • gevoel voor prioritering en je houdt makkelijk overzicht.
 • praktisch kunnen adviseren en in staat om kennis te delen. 

Dit mag je van ons verwachten

We bieden je naast een goed salaris een werkomgeving waar je wordt gezien als expert op jouw vakgebied. We vinden het belangrijk om te weten hoe jij maximaal tot je recht komt in onze organisatie. Je hebt daarom veel zeggenschap over het invullen van je takenpakket. Je standplaats is het hoofdkantoor van Strukton Rail in Utrecht, gemakkelijk bereikbaar met de auto en openbaar vervoer. Wil je een dag thuiswerken? Ook hier zijn we flexibel in.

We bieden ook:
 • een concurrerend salaris per 4 weken.
 • pensioenopbouw bij het Spoorwegpensioenfonds.
 • 25 vakantiedagen en 13 roostervrije dagen en de mogelijkheid om extra dagen te kopen.
 • flexibele werktijden en de mogelijkheid om thuis te werken.
 • volop ruimte voor ontwikkeling, initiatieven en het innovatief toepassen van de eigen expertrol.
 

Meer weten en solliciteren?

Kom jij in beweging? Solliciteer dan via onderstaande button.

Graag eerst meer informatie? Onze recruitmentmanager Marinda Agterberg- Visser beantwoordt al je vragen via marinda.agterberg@strukton.com of 06 - 270 225 62.
Vacature doorsturen
 
Deel deze pagina via