Extra sporen tussen Anderlecht en Ternat

R_Anderlecht_600x400

Peter Myny vertelt...

Een primeur voor Strukton Rail in België: drie disciplines (spoor, bovenleiding en signalisatie) samen op één werf. De opgaaf: twee extra sporen tussen Anderlecht en Ternat, één spoor langs elke kant. Lengte: 15 kilometer. De uitbreiding, naar uiteindelijk vier sporen in 2018, moet zorgen voor meer capaciteit, meer treinen en meer comfort voor de reiziger.

Met een enkel spoor, waardoor we elkaar niet konden passeren, zat de grootste uitdaging in de planning. Dus elke week de koppen van de drie afdelingen bij elkaar om samen de dagelijkse werfzones vast te leggen. Eén iemand coördineerde de planningen van alle afdelingen en behield zo het overzicht. Omdat we nieuwe sporen aanlegden, konden we zelf instaan voor tractie op het nieuwe traject. We voerden bovenleidingwerken altijd uit met onze hefbordeswagen HBW1, ook wel de Merel genoemd. En we zetten de gloednieuwe B-Track in voor het ballasteren van het spoor met tremels.

Het project is een onderdeel van het grootschalig GEN-project (Gewestelijk ExpresNet). Meer capaciteit, meer treinen en meer comfort op de grote spoorlijnen van en naar Brussel. Dat is de aanpak om de mobiliteitsproblemen op te lossen. Ons project werd een van de grootste werven van België en leverde ons nationale persaandacht op.

R_Anderlecht2_600x400